Cat timp dureaza intregul tratament?
Interventia chirurgicala de insertie a unui implant dureaza mai putin de o ora. Apoi urmeaza o perioada de vindecare de la 8 saptamani la 4 luni, depinzand de calitatea osului alveolar.
 
Cat de dureroasa va fi interventia chirurgicala si cat va durea dupa?
Interventia chirurgicala nu este dureroasa si se efectueaza sub anestezie locala. Postoperator pot aparea dureri moderate timp de 72 ore (de intensitate mai mica decat dupa extractia dentara) care dispar dupa administrarea de analgetice uzuale.
 
Este adevarat ca un implant dentar poate preveni resorbtia osului alveolar?
Osul alveolar necesita stimulare pentru a-si mentine volumul. Aceasta este explicatia pentru care astronautii pierd o parte din masa osoasa pe perioada in care sunt in spatiu. Oasele lor nu mai beneficiaza de stimulare zilnica determinata de gravitatie.

Oasele maxilarelor sunt permanent stimulate de fortele exercitate de dintii dumneavoastra. Dintii transmit forta osului inconjurator, iar dupa extractia dentara, datorita lipsei de stimulare apare pierderea osoasa (resorbtia osului alveolar).
Implanturile dentare inserate in osul alveolar inlocuiesc dintii absenti iar coroanele fixate pe acestia transmit fortele masticatorii osului (prin intermediul implantului) pe care il stimuleaza. Astfel osul „crede" ca este un dinte prezent. Implanturile s-au dovedit, in multe situatii, nu numai că mentin volumul osului alveolar ci chiar ajuta la marirea densitatii acestuia.
 
Ce se intampla daca fumez?
Fumatul poate impiedica vindecarea corespunzatoare a implanturilor. Aceasta nu exclude un tratament implantar de succes in cazul unei persoane fumatoare.
 
Exista sansa (sau mai bine-zis nesansa) ca implantul sa fie respins de organismul meu?
Implantul este fabricat dintr-un titan pur special care s-a dovedit, dupa ani indelungaţi de cercetare ca este biocompatibil. Exista insa o posibilitate redusa ca implantul sa nu se integreze in osul alveolar. In aceasta situatie, implantul se indeparteaza si se inlocuieste cu unul nou. Este aproape imposibil ca acest al doilea implant sa nu se integreze.
 
Exista contraindicatii pentru tratamentul cu implanturi dentare?
In general, daca va lipsesc unul sau mai multi dinti si starea generala de sanatate nu contraindica o interventie chirurgicala minora, sunteti candidat la insertia implanturilor dentare.
 
Ce este un implant dentar?

Un implant dentar inlocuieste portiunea radiculara a unui dinte natural absent. Este constituit din titan pur cu un tratament special de suprafata si este inserat de catre chirurg in osul alveolar maxilar sau mandibular. Dupa o anumita perioada de vindecare si integrare osoasa, implanul reprezinta un ancoraj pentru inlocuirea unui dinte absent, pentru o punte dentara o proteza amobilizabila sau o proteza mobila.

 


Coordonam proiectul

ITI logo